Jak zrobi膰 barszcz bia艂y z torebki

Jak Zrobi膰 Barszcz Bia艂y z torebki to szybki i 艂atwy przepis, kt贸ry zadowoli Twoje kubki smakowe. W tradycyjnej wersji przygotowuje si臋 go z kie艂basy gotowanej w wodzie i bulionu z kurczaka. Ros贸艂 s艂u偶y do zag臋szczenia zupy i nadania jej cierpko艣ci. Wtedy ty dodajesz w kwa艣nej 艣mietanie i occie, i ty jeste艣 na tw贸j sposobie smakowita miska barszczu!

While ja no mo偶e by膰 r贸wnie tradycyjny jak buraki polewka, smak i tekstura jest bardzo podobna. Zamiast bogatej, ciemno-czerwonej bazy, bia艂a odmiana jest lekka, kremowa i zrobiona z kwa艣n膮 艣mietanow膮 baz膮. Gdy ty dodajesz ziemniaki, boczek i w臋dzon膮 kie艂bas臋, ty masz klasyczn膮 ukrai艅sk膮 polewk臋 z pysznym twistem. Pikantny smak zupy i kremowa tekstura zostawi tw贸j go艣ci b艂agaj膮cych dla wi臋cej.

Przepis dla bia艂ego barszczu zawiera paczk臋 suchej bia艂ej mieszanki barszczu, 2 fili偶anki wody, i puszk臋 kurczaka roso艂u. Z tego przepisu powstanie od czterech do sze艣ciu porcji. Aby zaoszcz臋dzi膰 czas, mo偶na przygotowa膰 zup臋 dzie艅 wcze艣niej. Barszcz rozwinie swoje smaki i b臋dzie si臋 dobrze przechowywa艂 przez oko艂o trzy do czterech dni. Aby odgrza膰 resztki barszczu, po prostu podgrzej go na kuchence.

W przesz艂o艣ci barszcz odegra艂 wa偶n膮 rol臋 w radzieckim programie kosmicznym. Podczas startu statku kosmicznego Korabl-Sputnik 4, nagrany wcze艣niej przepis na barszcz by艂 nadawany z jednostki. Statek przewozi艂 manekiny, zwierz臋ta i zapasy 偶ywno艣ci dla za艂ogowych lot贸w kosmicznych. Sama 偶ywno艣膰 trafi艂a jednak w kosmos jako kosmiczne po偶ywienie dla radzieckich, a p贸藕niej rosyjskich kosmonaut贸w. Barszcz by艂 dostarczany w tubach do astronaut贸w.

Podstawowe sk艂adniki dla zupy barszczu bia艂ego r贸偶ni膮 si臋 w zale偶no艣ci od regionu i rodziny. Ty mo偶esz chcie膰 dodawa膰 ma艣lank臋, czosnek, cebul臋, majeranek i kwa艣n膮 艣mietan臋. Dla ekstra bogatej i satysfakcjonuj膮cej zupy, ty mo偶esz tak偶e doda膰 w臋dzon膮 kie艂bas臋 i posiekany bekon do mieszanki. Czy robisz parti臋 dla przyj臋cia lub codziennego posi艂ku, przepis mo偶e by膰 艂atwo dostosowany do swoich kubk贸w smakowych.

Kwa艣na baza w tej zupie jest tworzona przez fermentacj臋. Tradycyjnie barszcz podaje si臋 w chlebowych miseczkach. Mo偶na te偶 wydr膮偶y膰 kawa艂ek 偶ytniego chleba i u偶y膰 resztek do grzanek. Barszcz jest wschodnioeuropejsk膮 kwa艣n膮 zup膮 i ma r贸偶ne sk艂adniki, kt贸re sprawiaj膮, 偶e jest cierpki. Oryginalny przepis zawiera艂 barszcz, natomiast tradycyjna ukrai艅ska wersja zawiera buraki, czerwone wino i sok z kiszonej kapusty. Podaje si臋 go na ciep艂o lub na zimno i mo偶e by膰 podawany jako posi艂ek lub jako nap贸j.

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *