Jak Zrobić Barszcz Biały z torebki to szybki i łatwy przepis, który zadowoli Twoje kubki smakowe. W tradycyjnej wersji przygotowuje się go z kiełbasy gotowanej w wodzie i bulionu z kurczaka. Rosół służy do zagęszczenia zupy i nadania jej cierpkości. Wtedy ty dodajesz w kwaśnej śmietanie i occie, i ty jesteś na twój sposobie smakowita miska barszczu!
While ja no może być równie tradycyjny jak buraki polewka, smak i tekstura jest bardzo podobna. Zamiast bogatej, ciemno-czerwonej bazy, biała odmiana jest lekka, kremowa i zrobiona z kwaśną śmietanową bazą. Gdy ty dodajesz ziemniaki, boczek i wędzoną kiełbasę, ty masz klasyczną ukraińską polewkę z pysznym twistem. Pikantny smak zupy i kremowa tekstura zostawi twój gości błagających dla więcej.
Przepis dla białego barszczu zawiera paczkę suchej białej mieszanki barszczu, 2 filiżanki wody, i puszkę kurczaka rosołu. Z tego przepisu powstanie od czterech do sześciu porcji. Aby zaoszczędzić czas, można przygotować zupę dzień wcześniej. Barszcz rozwinie swoje smaki i będzie się dobrze przechowywał przez około trzy do czterech dni. Aby odgrzać resztki barszczu, po prostu podgrzej go na kuchence.
W przeszłości barszcz odegrał ważną rolę w radzieckim programie kosmicznym. Podczas startu statku kosmicznego Korabl-Sputnik 4, nagrany wcześniej przepis na barszcz był nadawany z jednostki. Statek przewoził manekiny, zwierzęta i zapasy żywności dla załogowych lotów kosmicznych. Sama żywność trafiła jednak w kosmos jako kosmiczne pożywienie dla radzieckich, a później rosyjskich kosmonautów. Barszcz był dostarczany w tubach do astronautów.
Podstawowe składniki dla zupy barszczu białego różnią się w zależności od regionu i rodziny. Ty możesz chcieć dodawać maślankę, czosnek, cebulę, majeranek i kwaśną śmietanę. Dla ekstra bogatej i satysfakcjonującej zupy, ty możesz także dodać wędzoną kiełbasę i posiekany bekon do mieszanki. Czy robisz partię dla przyjęcia lub codziennego posiłku, przepis może być łatwo dostosowany do swoich kubków smakowych.
Kwaśna baza w tej zupie jest tworzona przez fermentację. Tradycyjnie barszcz podaje się w chlebowych miseczkach. Można też wydrążyć kawałek żytniego chleba i użyć resztek do grzanek. Barszcz jest wschodnioeuropejską kwaśną zupą i ma różne składniki, które sprawiają, że jest cierpki. Oryginalny przepis zawierał barszcz, natomiast tradycyjna ukraińska wersja zawiera buraki, czerwone wino i sok z kiszonej kapusty. Podaje się go na ciepło lub na zimno i może być podawany jako posiłek lub jako napój.