Jak zrobi膰 Spirit 70

Ten przewodnik poka偶e Ci jak zrobi膰 Spirit 70. 艁atwiej b臋dzie Ci stworzy膰 delikatny spirytus, gdy b臋dziesz mia艂 kilka podstawowych materia艂贸w. Po pierwsze, b臋dziesz musia艂 oczy艣ci膰 spirytus. Duch jest zwykle oko艂o 40-90% alkoholu obj臋to艣ciowo. Po oczyszczeniu, trzeba b臋dzie rozcie艅czy膰 spirytus z wod膮. Upewnij si臋, 偶e u偶ywasz czystego 藕r贸d艂a wody, poniewa偶 nieczysta woda zepsuje dobr膮 parti臋 spirytusu. Mo偶esz u偶y膰 przefiltrowanej wody z kranu lub sch艂odzonej przegotowanej deszcz贸wki.

Aby rozcie艅czy膰 70% IPA, b臋dziesz musia艂 u偶y膰 wody. Potrzebny b臋dzie do tego du偶y cylinder z podzia艂k膮. B臋dziesz te偶 potrzebowa艂 wody destylowanej. Upewnij si臋, 偶e oznaczysz sw贸j pojemnik z mas膮, aby艣 wiedzia艂, co robisz. Nast臋pnie u偶yj kalkulatora telefonicznego, aby obliczy膰 obj臋to艣膰, kt贸rej potrzebujesz. Pami臋taj, aby oznaczy膰 go dat膮, kiedy go przygotowa艂e艣. Je艣li nie jeste艣 pewien, zadzwo艅 do producenta, aby uzyska膰 wi臋cej informacji.

Je艣li nie mo偶esz znale藕膰 alkoholu do wcierania, mo偶esz r贸wnie偶 u偶y膰 wysokoodpornego alkoholu do picia. Alkohol w alkoholu pitnym jest zazwyczaj 140 proof, co stanowi oko艂o 70 proof. Everclear, z drugiej strony, ma wy偶szy dow贸d ni偶 alkohol do nacierania, na 190 dow贸d. Jest to nadal do艣膰 silne, wi臋c b臋dziesz chcia艂 rozcie艅czy膰 go do 75% lub mniej. To pomo偶e Ci zaoszcz臋dzi膰 pieni膮dze.

Whisky jest zwykle najlepiej wykonane w ni偶szej proof, wi臋c upewnij si臋, aby dostosowa膰 rozcie艅czenie do w艂a艣ciwej proporcji dla Ciebie. Woda, kt贸ra ma wysok膮 zawarto艣膰 minera艂贸w, b臋dzie mia艂a wp艂yw na smak whisky. Dostosowuj膮c wod臋 do tego samego proofa, b臋dziesz m贸g艂 por贸wna膰 r贸偶ne whisky obok siebie i zobaczy膰, kt贸ra jest lepsza. Nast臋pnie u偶yj swojej nowo znalezionej wiedzy, aby zrobi膰 lepsze rozcie艅czenie.

Pot still jest najcz臋艣ciej stosowan膮 metod膮 destylacji do produkcji alkoholu. Sk艂ada si臋 z garnka z p贸艂kulist膮 pokryw膮 i skraplacza. W podstawie destylatora umieszcza si臋 p艂uczk臋, kt贸r膮 podgrzewa si臋 do momentu odparowania cieczy. Para przechodzi nast臋pnie przez skraplacz, by powr贸ci膰 do postaci ciek艂ej. Myjnia, kt贸ra wychodzi z pot still zawiera od czterdziestu do pi臋膰dziesi臋ciu procent etanolu. Destylat ten jest nast臋pnie oczyszczany za pomoc膮 w臋gla lub innych metod.

G贸rna po艂owa nadal odgrywa wi臋ksz膮 rol臋 w smaku gotowej whisky. Istniej膮 trzy cz臋艣ci do nadal: szyi, korpusu i ramienia lyne. Ka偶dy z tych obszar贸w ma inne w艂a艣ciwo艣ci, kt贸re wp艂ywaj膮 na ostateczny smak. Po destylacji spirytus unosi si臋 do szyjki, gdzie skrapla si臋 na miedzianych 艣ciankach i spada z powrotem do korpusu. Obecny jest 艣rednio d艂ugi finisz, z bia艂膮 czekolad膮 przy 艣mierci.

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *