Jak zrobić Spirit 70

Ten przewodnik pokaże Ci jak zrobić Spirit 70. Łatwiej będzie Ci stworzyć delikatny spirytus, gdy będziesz miał kilka podstawowych materiałów. Po pierwsze, będziesz musiał oczyścić spirytus. Duch jest zwykle około 40-90% alkoholu objętościowo. Po oczyszczeniu, trzeba będzie rozcieńczyć spirytus z wodą. Upewnij się, że używasz czystego źródła wody, ponieważ nieczysta woda zepsuje dobrą partię spirytusu. Możesz użyć przefiltrowanej wody z kranu lub schłodzonej przegotowanej deszczówki.

Aby rozcieńczyć 70% IPA, będziesz musiał użyć wody. Potrzebny będzie do tego duży cylinder z podziałką. Będziesz też potrzebował wody destylowanej. Upewnij się, że oznaczysz swój pojemnik z masą, abyś wiedział, co robisz. Następnie użyj kalkulatora telefonicznego, aby obliczyć objętość, której potrzebujesz. Pamiętaj, aby oznaczyć go datą, kiedy go przygotowałeś. Jeśli nie jesteś pewien, zadzwoń do producenta, aby uzyskać więcej informacji.

Jeśli nie możesz znaleźć alkoholu do wcierania, możesz również użyć wysokoodpornego alkoholu do picia. Alkohol w alkoholu pitnym jest zazwyczaj 140 proof, co stanowi około 70 proof. Everclear, z drugiej strony, ma wyższy dowód niż alkohol do nacierania, na 190 dowód. Jest to nadal dość silne, więc będziesz chciał rozcieńczyć go do 75% lub mniej. To pomoże Ci zaoszczędzić pieniądze.

Whisky jest zwykle najlepiej wykonane w niższej proof, więc upewnij się, aby dostosować rozcieńczenie do właściwej proporcji dla Ciebie. Woda, która ma wysoką zawartość minerałów, będzie miała wpływ na smak whisky. Dostosowując wodę do tego samego proofa, będziesz mógł porównać różne whisky obok siebie i zobaczyć, która jest lepsza. Następnie użyj swojej nowo znalezionej wiedzy, aby zrobić lepsze rozcieńczenie.

Pot still jest najczęściej stosowaną metodą destylacji do produkcji alkoholu. Składa się z garnka z półkulistą pokrywą i skraplacza. W podstawie destylatora umieszcza się płuczkę, którą podgrzewa się do momentu odparowania cieczy. Para przechodzi następnie przez skraplacz, by powrócić do postaci ciekłej. Myjnia, która wychodzi z pot still zawiera od czterdziestu do pięćdziesięciu procent etanolu. Destylat ten jest następnie oczyszczany za pomocą węgla lub innych metod.

Górna połowa nadal odgrywa większą rolę w smaku gotowej whisky. Istnieją trzy części do nadal: szyi, korpusu i ramienia lyne. Każdy z tych obszarów ma inne właściwości, które wpływają na ostateczny smak. Po destylacji spirytus unosi się do szyjki, gdzie skrapla się na miedzianych ściankach i spada z powrotem do korpusu. Obecny jest średnio długi finisz, z białą czekoladą przy śmierci.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *