Jak zrobić polewę do babeczek

Jednym z najbardziej popularnych rodzajów polewy do babeczek jest kompot, który można przygotować ze świeżych lub mrożonych owoców. Przygotowanie kompotu jest proste – wystarczy gotować go na małym ogniu, aż owoce się rozpadną i zgęstnieją. Gdy będzie gotowy, nałóż go łyżką na babeczki. W międzyczasie, jeśli masz resztki owoców, kompot stanowi pyszną polewę do babeczek!

Aby uzyskać kapryśny, artystyczny efekt, spróbuj golonej czekolady. Roztop trochę czekolady w podwójnym kotle i przelej ją do worka do pipetowania wyposażonego w małą okrągłą końcówkę. Przelej ją na talerz pokryty papierem woskowym i pozostaw do zastygnięcia. Kiedy czekolada stwardnieje, polewa będzie idealna! Zrób kilka różnych wzorów i ciesz się! Aby zrobić idealną babeczkę, wykonaj następujące kroki:

Po pierwsze, wybierz owoc. Jagody, na przykład, nie powinny być umieszczone na babeczce, dopóki nie są gotowe do jedzenia. Dzieje się tak dlatego, że owoce mające kontakt z cukrem wejdą w reakcję i zmiękną. Spowoduje to, że owoce uwolnią swoje soki, zamieniając twoją babeczkę w lepką i mięsistą. Zamiast tego, poczekaj aż babeczki będą całkowicie chłodne, zanim nałożysz na nie owoce. To zapewni, że będą miały chrupiący kęs, gdy się w nie wgryziesz.

Gdy już przygotujesz lukier, dodaj swój barwnik spożywczy. Jeśli chcesz dodać więcej koloru, podziel go na mniejsze porcje. Gdy lukier ostygnie, rozprowadź go na babeczkach. Pamiętaj, aby doprowadzić resztki lukru do temperatury pokojowej przed jego użyciem. Następnie możesz go ubić, aby stał się puszysty. Po wykonaniu tych czynności będziesz mieć pyszne babeczki!

Innym rodzajem lukru, którego możesz użyć do dekoracji babeczek jest bita śmietana. Bita śmietana może być rozprowadzona na babeczkach lub nawet umieszczona na papierze pergaminowym. Popularną polewą deserową jest beza, która składa się po prostu z cukru i dobrze ubitych białek. Jeśli pieczesz babeczki cytrynowe, polewa bezowa będzie idealnym dodatkiem do ciasta! Prosty przepis na bezę polega na ubiciu sześciu białek z jedną filiżanką cukru w gorącej wodzie. W miarę ubijania białek, cukier będzie się rozpuszczał.

Innym popularnym dodatkiem do babeczek jest bita śmietana. Możesz to zrobić dodając świeże puree owocowe. Możesz nawet pokolorować bitą śmietanę, mieszając różne proporcje podstawowych barwników spożywczych. Ważne jest, aby pamiętać, że bita śmietana topi się pod wpływem ciepła, więc ważne jest, aby upewnić się, że ma temperaturę pokojową, kiedy ją nakładasz. Nie chcesz przecież, aby zepsuła smak babeczki.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *