Jak zrobi膰 past臋 z tu艅czyka

W mniej ni偶 pi臋膰 minut mo偶esz zrobi膰 pyszn膮 past臋 z tu艅czyka, kt贸ra b臋dzie ozdob膮 twojej ulubionej kanapki. Sk艂adniki na past臋 z tu艅czyka s膮 proste i obejmuj膮 troch臋 soli, pieprzu, soku z cytryny, cebuli, og贸rk贸w i oliwek. Nast臋pnie po艂膮cz wszystko razem, u偶ywaj膮c majonezu jako podstawy. Je艣li chcesz uzyska膰 fantazj臋, dodaj troch臋 posiekanej cebuli i p膮czk贸w, i gotowe! Mo偶esz nawet zrobi膰 w艂asn膮 sa艂atk臋 z tu艅czyka, mieszaj膮c go z majonezem i przyozdabiaj膮c koperkiem i piklami.

Tu艅czyk powinien by膰 ca艂kowicie ods膮czony. Tu艅czyk light i skipjack maj膮 niski poziom rt臋ci. Mo偶esz r贸wnie偶 u偶y膰 sera 艣mietankowego o obni偶onej zawarto艣ci t艂uszczu lub pe艂not艂ustego. Dodaj troch臋 kapar贸w, aby wzmocni膰 smak tu艅czyka. Je艣li wolisz zast膮pi膰 musztard臋 kremowym sosem chrzanowym, zr贸b to. U偶yj mas艂a do zag臋szczenia pasztetu. Aby uzyska膰 dodatkowe ciep艂o, mo偶esz doda膰 pieprz cayenne.

Wyko艅czona sa艂atka z tu艅czyka powinna by膰 doprawiona sol膮 i pieprzem i podawana z klinem cytryny. Przygotowuje cztery kubki. U偶yj jednej trzeciej mieszanki na ka偶d膮 kanapk臋. Je艣li szukasz nietradycyjnej wersji, mo偶esz u偶y膰 alternatywnych rozwi膮za艅 bez majonezu, takich jak zwyk艂y jogurt lub ubite silken tofu. Aby podawa膰 z kanapk膮, na wierzchu umie艣膰 w艂贸czk臋 koperkow膮.

Po przygotowaniu pasty z tu艅czyka, schowaj j膮 do lod贸wki na godzin臋 lub dwie. Je艣li wolisz je艣膰 od razu, pasta mo偶e by膰 przechowywana w lod贸wce do tygodnia lub zamro偶ona do trzech miesi臋cy. Informacje o warto艣ciach od偶ywczych dla tego przepisu s膮 przybli偶one. Je艣li u偶ywasz piekarnika z funkcj膮 wentylatora, pami臋taj o dostosowaniu temperatury. Nast臋pnie rozprowad藕 go na chlebie tostowym i zwie艅cz dodatkowym koperkiem i piklami.

Mo偶esz kupi膰 tu艅czyka w puszce, kt贸ry jest pakowany w oliw臋 z oliwek. Spr贸buj Genova Yellowfin Tuna in Olive Oil lub Wild Planet Albacore Solid Wild Tuna in Olive Oil. Niekt贸rzy ludzie uwa偶aj膮, 偶e tu艅czyk z puszki jest zbyt t艂usty. W takich przypadkach mo偶esz doda膰 oliw臋 z oliwek extra virgin lub usun膮膰 olej i zast膮pi膰 go nim. Spr贸buj r贸偶nych marek i zobacz, kt贸r膮 wolisz. Je艣li nie mo偶esz znie艣膰 tu艅czyka z puszki, u偶yj szalotki lub posiekanych zielonych oliwek.

Gdy tu艅czyk jest ca艂kowicie ods膮czony, dodaj troch臋 soku z cytryny lub sosu Worcestershire, aby nada膰 mu nieco wi臋cej smaku. Niekt贸rzy nawet u偶ywaj膮 posiekanych og贸rk贸w, relish, lub soku z cytryny. Jeszcze inni u偶ywaj膮 plasterk贸w jab艂ka lub selera. Niekt贸rzy lubi膮 miesza膰 w plasterkach warzywa, start膮 marchewk臋 lub og贸rek. Dla niekt贸rych os贸b najlepszym rozwi膮zaniem mo偶e by膰 zwyk艂a pasta z tu艅czyka z dodatkiem pieprzu i soli. Inni lubi膮 eksperymentowa膰 z r贸偶nymi smakami i przyprawami.

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *