Jak zrobić gruby mrożony szpinak

Jeśli kiedykolwiek miałeś ochotę na szpinak, ale nie jesteś pewien, jak go przygotować, możesz spróbować tej łatwej metody. Wykonując te proste kroki, możesz błyskawicznie przygotować gęsty mrożony szpinak. Następnie możesz cieszyć się swoim zdrowym, pysznym warzywem w każdej chwili! Będziesz mógł przygotować pyszną przystawkę w każdej chwili. Ten przepis na szpinak jest idealny dla całej rodziny i z pewnością przypadnie do gustu każdemu.

Najpierw rozmroź szpinak w lodówce. W ten sposób można go łatwo podgrzać, nie tracąc jego smaku ani konsystencji. Dobrze sprawdza się również zrobienie kremowego szpinaku z wyprzedzeniem. Kremowy szpinak jest wynikiem kilku prostych kroków, ale nie smakuje jak mrożony szpinak. W rzeczywistości jest to idealny dodatek do posiłku ze śmietaną lub jakimkolwiek innym rodzajem sosu.

Aby przygotować szpinak, pokrój go na cienkie kawałki. Upewnij się, że używasz rozmrożonego szpinaku, a nie posiekanego. Świeży szpinak nie będzie miał takiej samej tekstury, więc zamiast niego użyj liści szpinaku baby. Upewnij się, że używasz dużo szpinaku, aby zapewnić jego wystarczającą ilość. Po rozmrożeniu, podgrzej szpinak na patelni. Dodaj trochę masła i zmielone szalotki. Gotuj, aż szalotki zmiękną, około trzech do czterech minut. Następnie dodaj mąkę i kontynuuj gotowanie, aż będzie gęsty i kremowy.

Jeśli chodzi o rozmiar, spróbuj kupić szpinak w blokach zamiast pojedynczych liści. W ten sposób możesz zrobić wystarczającą ilość szpinaku na kilka dni. Blok jest dobrej wielkości i nie sprawi, że w Twojej kuchni zapanuje bałagan. Łatwo jest rozmrozić większy blok za jednym razem i szybciej się go robi niż sieka i rozbija na części. A ponieważ szpinak zamarza lepiej niż jakikolwiek inny rodzaj żywności, będziesz miał więcej niż wystarczająco dla co najmniej dwóch posiłków w tygodniu.

Kremowany szpinak można zrobić w mniej niż godzinę. Ma aksamitną teksturę i jest aromatyczny z gałką muszkatołową, czosnkiem i parmezanem. Ten szpinak przepis tylko bierze wokoło 20 minut, i iść wielki z pieczonym kurczakiem lub serdecznym głównym daniem. Jeśli masz jakieś resztki mrożonego szpinaku, możesz zrobić kremowy szpinak z nim i podawać go na kolację.

Innym sposobem na wykorzystanie tego mrożonego szpinaku jest zrobienie kremowego szpinaku rano, a następnie przechowywanie go w lodówce do dnia lub dwóch. Po rozmrożeniu szpinaku, wystarczy ponownie podgrzać go na małym ogniu przez około 20 minut i wszystko gotowe! To łatwe, szybkie i zdrowe. Będziesz zadowolony, że to zrobiłeś! Ale nie zapomnij zachować trochę na później.

Jednym z najłatwiejszych sposobów wykorzystania mrożonego szpinaku jest zrobienie z niego puree ziemniaczanego. Po prostu wymieszaj szpinak, odrobinę soli i śmietanę w pojemniku. Po wymieszaniu, puree mieszaninę i służyć natychmiast. Aby uczynić ten przepis jeszcze łatwiejszym, możesz użyć kilku rodzajów sera i gałki muszkatołowej w miejsce połowy. Aby dodać trochę więcej smaku do szpinaku, możesz również dodać kilka łyżeczek czosnku i czarnego pieprzu.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *