Jeśli zastanawiałeś się, jak zrobić falbanki z kapustą, to trafiłeś we właściwe miejsce. Ten przepis to świetny sposób, aby włączyć kapustę do swojego posiłku, zachowując jednocześnie wszystkie korzyści zdrowotne tego pożywnego warzywa. Możesz przygotować to danie w zaledwie 10 minut, a rezultaty zrobią wrażenie na Twoich gościach. Ten przepis jest świetny dla wegetarian, zbyt, ponieważ jest wykonany z tylko trzech składników!
W przeciwieństwie do innych warzyw, kapusta ma długą historię. Jest podstawą kuchni wschodnioeuropejskiej, a kapitan Cook nawet trzymał zapas kiszonej kapusty na pokładzie swojego statku. Kapusta jest tak praktyczna i wszechstronna, że ma liczne nazwy. Czy to po hebrajsku, czy po łacinie, kapusta jest tak samo znana jak słowo “dom”.”
Aby zrobić falbanki z kapusty, musisz przygotować ją wcześniej. Aby rozpocząć, pokrój główkę kapusty na kawałki wielkości dłoni. Możesz użyć dużego czajnika elektrycznego, aby zagotować wodę. Następnie wyjmij kapustę z wody i pozwól jej ostygnąć na tyle, by dało się z nią pracować. W międzyczasie przygotuj farsz: połącz mięso, cebulę i jajko w misce i dobrze wymieszaj.
Kapusta jest doskonałym źródłem witaminy C, wapnia i cynku. Dobrze komponuje się z ziemniakami, marchewką, selerem, pasternakiem i grzybami. Czerwona kapusta Napa ma również pyszny bordowo-purpurowy kolor. Kolor ten wynika z obecności antocyjanów, fitoskładników, które wzmacniają odporność i chronią przed wolnymi rodnikami. Można ją wykorzystać jako warzywo do zup i kanapek, świetnie nadaje się do kimchi i pikli.
Jak zbliża się sezon jesienny, kapusta jest popularnym warzywem, którym można się cieszyć. Rodzina kapusty może być łatwo przechowywana w chłodniejszym klimacie, co czyni ją doskonałym wyborem do gotowania na zimno. Kapusta należy do rodziny krzyżowych, która obejmuje brokuły, kalafior, brukselkę i jarmuż. Jest również pożywna i łatwo ją uprawiać w północno-wschodniej części kraju. Tak więc, upewnij się, że wypróbujesz ten przepis.
Na rynku można znaleźć różne rodzaje kapusty, zbyt. Możesz wybrać między kopcowymi odmianami “Color Up” lub “Color Up”. Te typy będą miały duże liście o pięknych, kontrastowych kolorach. Możesz również wybierać pomiędzy płaskimi i falistymi odmianami ‘Osaka’. Możesz nawet dodać smak swojej ulubionej zupy lub dania bocznego z tymi pysznymi falbankami!
Kapusta Napa to kolejny rodzaj czerwonej kapusty. Ma wygląd podobny do głowy, ale nie ma zaokrąglonego kształtu. Znana jest również jako kapusta selerowa. Została opracowana przez Kwonnong Seed Company w Korei Południowej. Jest szeroko uprawiana w Korei Południowej i Azji Południowo-Wschodniej, ale można ją również znaleźć w wybranych sklepach spożywczych w Wielkiej Brytanii, Europie i obu Amerykach.