Aby dowiedzieć się, jak zrobić farsz do rosyjskich pierogów, najpierw zrozum, czym są i jak się je robi. Kiedy już będziesz miał te informacje, możesz śmiało przystąpić do lepienia pierogów. Istnieje kilka metod robienia farszu, ale wszystkie wymagają tych samych składników. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zrób dużą partię farszu na raz i gotuj pierogi przez minimum godzinę.
Typowo, pelmeni są wykonane z mielonego mięsa lub ryby, podczas gdy vareniki są nadziewane warzywami. Niezależnie od tego, czy zdecydujesz się na tradycyjny przepis, czy skorzystasz ze skrótu, ważne jest, aby postępować zgodnie z tymi krokami. W zależności od wielkości Twoich pierogów, wielkość farszu będzie się różnić. Oprócz tego upewnij się, że utrzymujesz masę wilgotną i chłodną. W ten sposób Twoje nadzienie będzie ciepłe, ale nie mięsiste.
Pelmeni mogą być wykonane w formie, ale nie musisz jej kupować. Zamiast tego możesz użyć okrągłego wykrawacza do ciastek, aby wyciąć ciasto w kółka. Napełnij okręgi mieszanką mięsną i złóż nad nimi. Uszczelnij palcem i gotuj w bulionie z kurczaka lub rosole. Do gotowanych pelmeni świetnie pasują również świeże zioła. Możesz zamrozić te pierogi do późniejszego wykorzystania lub zjeść je od razu.
Pelmeni są wspaniałą przystawką lub posiłkiem samym w sobie i są łatwe do wykonania. Te pierożki są małe i łatwe do złożenia. Można je również zamrozić w szczelnie zamkniętym pojemniku, dzięki czemu zachowają świeżość do trzech miesięcy. Jeśli planujesz podać pelmeni od razu, zrób je z wyprzedzeniem i zamroź na później.
Pelmeni to popularne rosyjskie pierogi wypełnione mięsem. Wykonane są z delikatnego ciasta, a najlepiej gotować lub smażyć je do uzyskania złotego koloru. Następnie przygotuj dla swojej rodziny i przyjaciół pyszny gulasz wypełniony mięsem. Będą oni zachwyceni smakiem tego dania, a Twoi goście również. Łatwo jest zrobić własne ciasto pelmeni! Zachowaj ten przepis pod ręką następnym razem, gdy planujesz przyjęcie.
Pelmeni są tradycyjnym rosyjskim comfort food. Są one zazwyczaj wypełnione mieloną wołowiną lub wieprzowiną i są podawane z roztopionym masłem i czerwonym octem winnym. Niektóre wersje pelmeni są wypełnione grzybami i są podobne do polskich uszek. Jeśli chcesz zrobić własne pierogi, potrzebujesz jedynie zwykłego robota kuchennego i formy do pelmeni. Kiedy masz już ciasto, czas zacząć je wypełniać.
Kiedy masz już swoje nadzienie, czas na zrobienie pierogów. Ciasto pelmeni jest najważniejszą częścią przepisu, więc pamiętaj, aby mieć resztę składników w pobliżu. Kiedy będziesz gotowy do złożenia pierogów, możesz użyć foremki do pierogów lub okrągłej foremki do wycinania ciastek. Następnie pozostaw pelmeni do odpoczynku na co najmniej 20 minut.