Jak zrobić przecier ogórkowy na zimę?

PytaniaKategoria: DietaJak zrobić przecier ogórkowy na zimę?
Joanna zapytał 7 miesięcy temu

Jak zrobić przecier ogórkowy na zimę?

1 odpowiedzi
Best Answer
Krzysztof Wieczorek Personel odpowiedział 7 miesięcy temu

Ogórki, to warzywa niezwykle smaczne i wartościowe. Zawierają bardzo małą ilość kalorii, natomiast mają ogromną ilość witamin. Można jeść je surowe lub serwować na różne sposoby.
 
Przecier ogórkowy idealny na zupę
Najlepsze ogórki to te, które człowiek sam wyhoduje we własnym ogródku. Wiele osób zastanawia się, jak zrobić przecier ogórkowy na zimę, który idealnie nada się do zupy.
Zerwane ogórki należy starannie umyć. Następny krok to poodcinanie końcówek. Ogórki należy zetrzeć na tarce i posolić, aby puściły sok. Posolone ogórki należy odstawić na około dwanaście godzin. Soku nie należy wylewać. Posiekane ogórki należy włożyć do słoika, a następnie zalać sokiem, które puściły. Do ogórków powinno dodać się koper. Osoby, które lubią wyrazisty smak mogą dołożyć także posiekany ząbek czosnku. Słoiki należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Tak przygotowane ogórki można zacząć konsumować po około trzydziestu dniach. Zupa z ogórkowego przecieru własnej produkcji, to wyjątkowy posiłek dla całej rodziny.