Jak zagęścić fasolkę po bretońsku?

PytaniaKategoria: DietaJak zagęścić fasolkę po bretońsku?
Amelia zapytał 7 miesięcy temu

Jak zagęścić fasolkę po bretońsku?

1 odpowiedzi
Best Answer
Krzysztof Wieczorek Personel odpowiedział 7 miesięcy temu

Fasolka po bretońsku jest potrawą jednogarnkową, która jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
 
Sposoby na przygotowanie fasolki po bretońsku
Sposobów na przygotowanie fasolki po bretońsku jest kilka. Można ją przygotować w sposób klasyczny lub z białą kiełbasą i jasnym sosem. Kolejnym sposobem na przyrządzenie fasolki po bretońsku jest dodanie do niej papryczki chili lub chorizo.
 
Jak zagęścić fasolkę po bretońsku?
Najlepsza fasolka to gęsta fasolka, a sposobami na jej zagęszczenie są:
– zasmażka – jest to najczęściej masło oraz mąka przesmażona na patelni,
– mąka z wodą – mąkę wsypuje się do wody i dokładnie miesza, aby nie było grudek,
– koncentrat pomidorowy – dodanie większej ilości koncentratu zagęści fasolkę oraz nada jej wyrazistą barwę,
– miękka fasola – ten sposób to wyjęcie kilku łyżek fasoli z gotującej się potrawy, rozgniecenie ich i zblendowanie z wywarem. Tak przygotowana fasola zagęści potrawę,
– śmietana z mąką – do fasolki po bretońsku można dodać dokładnie wymieszaną mąkę ze śmietaną.