Jak zrobi膰 spaghetti z gotowym sosem

Wi臋c chcesz wiedzie膰, jak zrobi膰 spaghetti z gotowym sosem. Prawdopodobnie s艂ysza艂e艣 o gotowych sosach do spaghetti i zastanawia艂e艣 si臋, czym r贸偶ni膮 si臋 one od domowych. Oto kilka wskaz贸wek:

Przygotowuj膮c domowy sos do spaghetti, zawsze nale偶y podgrza膰 troch臋 oliwy z oliwek extra virgin. Dodaj do niej z膮bek czosnku i przepo艂owionego pomidora. Podgrzewaj, a偶 zacznie si臋 gotowa膰. Mieszaj go od czasu do czasu, a偶 stanie si臋 g艂adkim puree. Nast臋pnie wymieszaj z przygotowanym sosem pomidorowym. Gotuj przez 20 minut, a nast臋pnie wymieszaj z parmezanem i podawaj. Resztki sosu mo偶esz przechowywa膰 w lod贸wce, a偶 b臋dziesz chcia艂 go poda膰.

Przy gotowaniu makaronu pami臋taj, 偶e zawsze powiniene艣 regulowa膰 ilo艣膰 wody, kt贸r膮 dodajesz do garnka. Ilo艣膰 wody, kt贸r膮 dodasz, b臋dzie si臋 r贸偶ni膰 w zale偶no艣ci od tekstury makaronu. Upewnij si臋, 偶e nie dodajesz zbyt du偶o wody na raz, bo sko艅czysz z sosem o konsystencji zupy. Kiedy makaron i sos b臋d膮 mia艂y odpowiedni膮 konsystencj臋, zdejmij je z ognia. Przy podawaniu posyp serem i podawaj.

Je艣li nie masz ochoty robi膰 w艂asnego spaghetti, dodaj do mieszanki mielon膮 wo艂owin臋. Je艣li masz resztki kurczaka, dodaj go. Mo偶esz r贸wnie偶 doda膰 mielonego indyka. Tylko upewnij si臋, 偶e ugotujesz go przed dodaniem sosu. Je艣li chcesz, aby Twoje spaghetti by艂o ostrzejsze, u偶yj pikantnego sosu pomidorowego. Smak b臋dzie r贸wnie dobry. Mo偶esz r贸wnie偶 u偶y膰 innych rodzaj贸w mi臋sa lub warzyw. U偶ycie gotowego sosu sprawia, 偶e gotowanie spaghetti jest jeszcze szybsze!

Przygotowuj膮c resztki spaghetti, rozwa偶 zamro偶enie go w s艂oikach. Po sch艂odzeniu mo偶na go przechowywa膰 w lod贸wce nawet przez 3 miesi膮ce. Aby u偶y膰 sosu p贸藕niej, wystarczy ponownie podgrza膰 go na kuchence na 艣rednim ogniu. Gdy b臋dzie ju偶 ciep艂y, podaj go na makaronie spaghetti i posyp serem. To takie proste! Ciesz si臋 korzy艣ciami zdrowotnymi tego pysznego i taniego posi艂ku! Je艣li chcesz ponownie odgrza膰 resztki sosu, to r贸wnie偶 艣wietny przepis na szybki posi艂ek.

Mo偶esz wzbogaci膰 zwyk艂y sos pomidorowy o r贸偶ne przyprawy i zio艂a. W艂oska kie艂basa, mielona wo艂owina lub wieprzowina, a nawet jagni臋cina s膮 doskona艂ym 藕r贸d艂em bia艂ka i smaku. Upewnij si臋, 偶e te mi臋sa s膮 br膮zowe na patelni przed dodaniem ich do sosu. Mo偶esz je r贸wnie偶 usma偶y膰 drewnian膮 艂y偶k膮, aby rozbi膰 kawa艂ki mi臋sa, a nast臋pnie ods膮czy膰 nadmiar t艂uszczu. Dodaj ugotowane mi臋so do sosu pomidorowego i gotuj na wolnym ogniu, podczas gdy makaron si臋 gotuje.

Mo偶esz r贸wnie偶 doda膰 smaku do sosu, sma偶膮c najpierw warzywa. Je艣li zdecydujesz si臋 doda膰 czosnek, upewnij si臋, 偶e gotujesz go przed dodaniem reszty sk艂adnik贸w. W przeciwnym razie jego smak zostanie zamaskowany. Aby uzyska膰 naprawd臋 pyszny posi艂ek, mo偶esz doda膰 na patelni臋 posiekan膮 cebul臋, marchewk臋 lub pokrojone w plasterki grzyby. Dodaj do sosu wyci艣ni臋ty sok z cytryny i ciesz si臋 pysznym posi艂kiem!

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *