Klasyczny przepis na zupę warzywną jest doskonałym wyborem, aby utrzymać ciepło i zdrowie podczas jesiennych i zimowych miesięcy. Doskonała mieszanka warzyw i bulionu sprawi, że będziesz zadowolony przez wiele dni! Przepisy na zupy warzywne są łatwe w przygotowaniu, więc nie musisz poświęcać dużo czasu na ich przygotowanie. Wypróbuj je, a wkrótce przekonasz się, że jesteś uzależniony! W mniej niż dwadzieścia minut, będziesz cieszyć się pyszną, zdrową zupą!
Aby zrobić zupę warzywną, która smakuje niesamowicie, zacznij najpierw od sauté warzyw. Użyj do tego oleju lub masła oraz przypraw. Jeśli chcesz, możesz również dodać pokrojone w kostkę pomidory. Gdy warzywa będą już ugotowane, dodaj bulion i gotuj go przez 25 do 30 minut. W tym momencie zupa powinna być wystarczająco gęsta, abyś mógł ją wymieszać łyżką, i powinna bulgotać bez osiągania pełnego wrzenia.
Następnie umyj warzywa. Następnie możesz przygotować je do gotowania, obierając je lub krojąc w kostkę. Możesz też pokroić cebulę i seler w kostkę lub na małe kawałki. Jeśli chcesz dodać dodatkowy smak, możesz użyć także pasty pomidorowej lub czosnku, albo zmielonych nasion kopru włoskiego. Dodaj odrobinę soli i pieprzu do smaku. Aby uzyskać więcej smaku, dodaj ząbek czosnku lub dwa.
Gdy warzywa są już pokrojone i duszone, nadszedł czas, aby dodać przyprawy. Dodaj zioła i przyprawy, i spróbuj ugotować je w aromatyzowanym maśle. Dodanie soku z cytryny do zupy również doda świeżego smaku. Pieczone warzywa dodają słodszego smaku i nadadzą zupie dodatkowego aromatu. Gdy polewka jest kompletna, służył mię z bokiem chrupiący chleb lub niektóre świeży krakers.
Warzywna polewka może robić z jakaś warzywem i jakaś typem ciecz. Wszystko bierze jest few minuty gotować i ładuje z warzywami. Ja jest także lekki i odżywczy, robić mię perfect posiłkowi dla zimnej nocy. Szybki i łatwy posiłek, zupa warzywna może być zrobiona w 45 minut lub mniej. Jeżeli ty no chcesz spędzać dużo czas w kuchni, próbować jeden te przepisy.
Jednogarnkowy polewka jest inną opcją. Jest prosta, minimalizuje bałagan i maksymalizuje smak. To świetny wybór, jeśli jesteś na budżecie. Wszystko, czego potrzebujesz, to garnek, trochę oliwy z oliwek i kilka warzyw. Gdy już ugotujesz warzywa, dodaj ziemniaki i zieloną fasolkę. Pozwól zupie gotować się przez około dwadzieścia pięć minut, a następnie podawaj! Enjoy!
Następnie, pokrój swoje warzywa w kostkę. Pokrój je na równej wielkości kawałki za pomocą ostrego, standardowego noża szefa kuchni. Możesz użyć tej samej techniki do pokrojenia w kostkę selera i marchwi. Upewnij się, że masz małe kostki, ponieważ mniejsze kawałki gotują się szybciej. Na koniec dodaj wędzoną paprykę i liście laurowe dla dodatkowego smaku. Robiąc zupę warzywną, nie zapomnij posmakować bulionu! Będziesz zadowolony, że to zrobiłeś! Nie ma nic lepszego niż domowy garnek zupy warzywnej.